Jeugdhulp wordt vergoed door de gemeente als er een verwijzing is van een gezinscoach of (huis)arts.
Er kan niet rechtstreeks verwezen worden naar mij als er reeds een andere jeugdhulpaanbieder betrokken is. Verwijzing moet dan met die jeugdhulpaanbieder besproken worden.
De hulpverlening bij de praktijk wordt vergoed door de gemeenten uit de regio IJsselland: Deventer, Olst-Wijhe, Raalte, Zwolle, Ommen, Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en regio Midden-IJssel/Oost-Veluwe: Lochem, Voorst, Heerde, Brummen, Hattem, Epe. De gemeenten Apeldoorn en Zutphen vergoeden de hulpverlening bij de praktijk NIET in 2024.
Jeugdigen/volwassenen van 18 jaar en ouder kunnen zich niet aanmelden bij deze praktijk. Voor jeugdigen die reeds voor hun 18e in behandeling waren bij mij en waarbij voortzetting van de behandeling na hun 18e geïndiceerd is, is eventueel ongecontracteerde zorg via de zorgverzekeraar mogelijk. Informeer bij uw zorgverzekeraar hoe dit in zijn werk gaat.
De praktijk biedt zowel Generalistische Basis GGZ als Specialistische GGZ. Voor beide vormen is een verwijzing van je (huis)arts nodig. In deze verwijzing moet onder andere staan voor welke vorm van GGZ de verwijzing geldt en dat er sprake is van een (vermoedelijke) stoornis uit de DSM. Voor vergoeding van basis en specialistische GGZ gelden landelijke tariefafspraken (www.nza.nl).
Niet op komen dagen bij afspraken
Als een cliënt niet op komt dagen en dit niet meer dan 24 uur van tevoren heeft gemeld, geldt dit als een ‘no-show’. No-shows zijn een groot probleem, want de gereserveerde tijd kan dan niet meer worden ingevuld door een andere cliënt en het zorgt voor langere wachtlijsten. No-shows worden niet vergoed door de gemeente/zorgverzekeraar en een gedeelte van de sessieprijs wordt daarom bij de cliënt zelf in rekening gebracht (€50,- ).